Ing. Jo Rijksen Makelaardij o.g. B.V.

Ik wil een huis verkopen! en ja ik wil graag gratis verkoopadvies!

Ik kom kijken naar het huis en verzamel samen met verkoper alle relevante informatie. Technische en financiële, informatie, maar ook ligging, onderhoud, energielabel en woonomgeving. Vervolgens bespreken we de te hanteren vraagprijs, niet te laag, niet te hoog.
Wij overleggen samen welke media worden ingezet bij verkoop, wat we daarop vermelden en welke dagen en tijden voor verkoper het beste uitkomen voor bezichtiging.
Ik geef tips over de optimale presentatie van de woning. Ook de tuin is belangrijk. Kleine zaken kunnen gerepareerd, soms mag het bijvoorbeeld iets minder vol zijn in de woonkamer.
Ik laat het huis zien aan kandidaten en ik vraag wat de eerste indruk is van de woning. Ik breng verslag uit van de reactie en indien nodig, zoeken ik de antwoorden bij de vragen van kijkers. Soms komen dezelfde kijkers nog 1 of 2 keer kijken voordat er een koopvoorstel wordt uitgebracht.
Ik voer de onderhandeling, altijd samen en in overleg met verkoper. Ik help om in de onderhandeling de meest gunstige opbrengst te behalen. Bij meerdere bieders kiezen we in overleg, een strategie die aan verkoper zekerheid geeft. Ontbindende voorwaarden worden op hun risico getoetst.
De overeengekomen afspraken worden door ons kantoor vastgelegd in de koopakte. Ik leg uit waarom de clausules in de koopovereenkomst staan. Ik nodig verkoper uit voor toelichting en ondertekening. Vervolgens draag ik zorg voor ondertekening door koper. Koper heeft “de 3 dagen bedenktijd”, en daarnaast meestal het financieringsvoorbehoud. Ik controleer de afspraken over bankgarantie etc.
De koper heeft keuze van notaris. De Notaris controleert alle stukken die wij hem toesturen. (Koopovereenkomst met bijlage) en maakt de afrekening op. Op de dag van transport kijk ik met de kopers nog even in de verkochte woning. Ik neem de meterstanden op en ga mee naar het Notariskantoor. Natuurlijk controleer ik de afrekening en de opgemaakte akte van levering. Na de ondertekening van de akte van levering wordt de sleutel overgedragen. De Notaris controleert de levering via het kadaster en maakt de gelden over.

Interesse gewekt?

  • NVM
  • Funda
  • NWWI
  • VastgoedCert
Ga naar website